Različite varijante nogara kod stolova za sastanke i konferencije 19/07/2019

Dosta kompanija prilikom nabavke kancelarijskog nameštaja po meri, ili stolova za konferencije i sastanke zaobilaze bitan faktor kvalitetnih nogara kao bitan deo svakog dobrog kancelarijskog nameštaja. Nožice i nogari nisu samo tu radi estetskih razloga, već služe kao konstrukcija i stabilnost svakog plakara, stola, ormarića... Zato se prilikom svake kupovine treba zapitati kakvi nogari za određeni element treba da budu. Danas na tržištu postoji dosta različitih vrsta nogara za koje se možete odlučiti. Od klasičnih nožica, pa sve do aluminijumskih nogara sa točkićima. Za koju god da se opciju odlučite, neophodno je naći adekvatne okove za određenu vrstu nameštaja koji se izrađuje.Okrugli kancelarijski stolovi i njihove prednosti 

Kancelarijski prostor vrlo je važno da u današnjim savremenim uslovima poslovanja, bude moderno i inovativno opremljen. Prosto, on ostavlja prvi utisak ozbiljnosti poslovanja, tačnosti i urednosti, kao i spremnosti na odgovorno poslovanje i razvoj međusobnog proverenja.

Oblik stola u kancelariji ne samo da je deo odabranog stilskog rešenja, već pruža mnogostruko mnogo funkcija, koje olakšavaju obavljanje dnevnih aktivnosti. Jedna od njih su i poslovni sastanci, kada je vrlo važan raspored i redosled sedenja, prostor za ruke, udobnost stolica i slično. U nastavku teksta navodimo ključne prednosti okruglih kancelarijskih stolova za poslovne uspehe preduzeća.

Okrugli stolovi daju osećaj nepostojanja hijerarhije

Okrugli stolovi za poslovne sastanke odlično su rešenje kada suština sastanka treba da bude podjednaka uloga svakog učesnika. Tačnije, kada ne postoji potreba da jedna osoba – najčešće direktor, menadžer ili nadređeni rukovodi sastankom, najviše govori i objašnjava. Okrugli stolovi su odlični kada je ključni deo razmena mišljenja, stvaranje ideja i rešavanje nekih dilema. Tada dolazi kreativnost do izražaja, dok je svim učesnicima udobno, osećaju se relaksirano i prijatno, s obzirom da ne postoji mesto „na čelu“ stola, već je svaki učesnik podjednako važan. Središte je na međusobnoj dinamičnoj komunikaciji, a ne na ulogama i funkcijama.

Okrugli stolovi su odlično rešenje za mali prostor

Ukoliko je kancelarija u kojoj se odvijaju sastanci prilično manjih dimenzija, pa je teško uklopiti i potreban broj mesta za sastanke, okrugli stolovi su pravo rešenje. Ukoliko je i prostorija polukružna, ili čak u potpunom obliku kruga, ovi stolovi se odlično uklapaju i prostor se maksimalno koristi. To je manje slučaj sa pravougaonim kancelarijama, kada se više koriste stolovi oblika pravougaonika, ali danas je broj okruglih stolova u ovim kancelarijama u porastu. Kružni stolovi mogu imati funkciju sklapanja na manje, i rasklapanja na veće dimenzije, što je takođe izrazita prednost za upotrebu u kancelarijama i efikasno korišćenje raspoloživog prostora.

Okrugli kanc sto Bermont 1


Okrugli stolovi su vrlo moderni i funkcionalni

Okrugli stolovi su izrazito savremeni, daju utisak dobre estetike i brige za detalje. To je mnogo važno kada se odvijaju poslovni sastanci, jer i najsitniji detalj može ostaviti neki utisak ili stvoriti mišljenje. Danas se broje različiti dizajnovi: od rustičnog stila i debljih drvenih nogara i prirodnih nijansi, preko belih stolova od medijapana, sa ojačanim stubovima, do savremenih metalnih okruglih stolova, promenljivih dimenzija. Takođe, razlikuju se i mnoge boje kancelarijskih stolova, koje se kombinuju sa bojama ostalog kancelarijskog nameštaja, kao i zidovima, vratima i prozorima. Dostupni dezeni i dizajni ostavljaju bez daha, što je sigurno veliki plus kod saradnika koji su poštovaoci dobrog uređenja.

Okrugli kanc sto Bermont

Okrugli stolovi su funkcionalni

Funkcionalnost okruglih kancelarijskih stolova je velika prednost. Pogodni su za manji prostor, dobro izgledaju čak i u centralnom delu kancelarije i uz adekvatne stolice daju sjajan prvi utisak. Najsavremeniji stolovi okruglog oblika daju dovoljno prostora za udobno sedenje, bez udaranja u nogare i stubove pod stolom. Takođe, daju dovoljno mesta za naslanjanje ruku, postavljanje papira, promotivnih materijala i osveženja u svakom trenutku, što je takođe vrlo važno za osobe koje učestvuju u poslovnim sastancima, i daje dodatno raspoloženje i pozitivan utisak. Daju osećaj komfora, bez nelagodnosti i neprijatnosti. Svi učesnici poslovnih sastanaka imaju dovoljno prostora i podjednako su međusobno udaljeni, što daje maksimalnu jednakost i značaj svakom saradniku.

Okrugli stolovi veoma su savremeno i moderno rešenje za uređenje kancelarija, koje pored estetike, daje niz funkcionalnih i estetskih prednosti. Omogućavaju osećaj prijatnosti, nepostojanje hijerarhije i podjednak značaj svakom učesniku. Kombinujući inovativan dizajn, uštedu prostora i niz kvalitetnih svojstava, okrugli stolovi ostavljaju odličan utisak, što je prvi korak ka ostvarenju uspešne poslovne saradnje.
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Kancelarijski nameštaj po meri za optimalno uređenje poslovnog prostora

Najbolje iskorišćenje prostora i kvalitetan dizajn nameštaja u kancelarijama 11/...

Izrada kuhinja po meri

Gornjih kuhinjski elemenati i njihova stabilnost 13/12/2019Kada se donosi odluka o odabiru kuhinjski...

Pravljenje nameštaja po meri - najbolje rešenje za uređenje enterijera

Izrada nameštaja za studentski dom u Beču 10/27/20Prilikom izrade veće količine name&scaro...

Preporučeni proizvodi