Gornjih kuhinjski elemenati i njihova stabilnost 13/12/2019

Kada se donosi odluka o odabiru kuhinjskih elemenata za vaš stan, potrebno je pogledati više faktora. Uglavnom je potrebno razmotriti šta će se u samim elementima nalaziti, jel od toga dosta zavisi kakav pristup je potrebno uzeti prilikom montaže i smišljanja same konstrukcije. Veća količina sudova ili tehnike za kuhinju pravi razliku i u materijalu koji će se koristiti. To se najviše odnosi na gornje kuhinjske elemente, gde stabilnost i bezbednost mora da buduna prvom mestu. U koliko se predpostavlja da će se u gornjim kuhinjkim elementima nalaziti više težih stvari, onda se mora krenuti u samu izradu sa ciljem ojačanja i stabilnosti samih elemenata. Samim tim ce te se i Vi sami osecati bezbedno i sigurno u svojoj kuhinji.


gornji kuhinjski elementi



Ugradna tehnika kod kuhinjskih elemenata 12/11/2019

Osim kvalitetnih okova i materijala, neophodno je imati i plan za ugradnju elemenata i tehnike koja ide uz samu kuhinju. Osim neophodnih elemenata kao što su šporet i ringla sve popularnije počinju da budu ugradne sudomašine koje doprinose samoj estetiki kuhinje. Frontovi mogu biti od različitih dezena i tekstura. Takodje sami dezeni mogu imati ''CNC''(krivolinijsku) obradu gde se frontovi još bolje mogu istaci i biti još upadljiviji.

ugradna tehnika



3D model kao faktor odabira kuhinje 10/07/2019

Nekada je teško zamisliti odredjeni komad nameštaja u prostoru pre nego što se odlučite za finalnu kupovinu. Ta problematika se pogotovu pojavljuje prilikom odabira nameštaja po meri, pošto prostorije u kojima treba da se nadju određeni elementi obično nisu standardnih dimenzija i sadrže određene kosine i uglove koje treba iskoristiti na najbolji način. Tada jednostavan prikaz nije dovoljan da se prikažu svi uglovi, ali i različite varijante i kombinacije boja koje će biti deo tog elementa. U takvim situacija je 3D model sobe idealan način da vidite Vaše elemente i nameštaj iz više različitih uglova i pozicija pre nego što se odlučite za finalnu kupovinu. Osim izrade nameštaja po meri nudimo Vam i besplatan 3D model vašeg nameštaja.

3D model kuhinje


Kuhinje po meri

Kuhinje su nezaobilazni „detalj“ koji svaki dom dodatno čini jedinstvenim. U kuhinji svaka žena, a u poslednje vreme i muškarac, utroši trećinu svog vremena provedenig u kući. Zato kuhinja mora biti lepo uređena i trebalo bi da ima dovoljno prostora za nesmetano funkcionisanje ali i dovoljno prostora za odlaganje kuhinjskih elemenata. Kako dobiti ugradnu kuhinju, a da vaš frižider ne stoji na pola kuhinje već da se idealno uklapa u prostor?  Kako da vaš šporet ne bude niži ili viši od ostalih kuhinjskih elemenata?  Jednostavno rešenje jeste izrada kuhinje po meri.

Osim što svojim mirisom privlače goste, savršeno uklopljene estetski puno doprinose celokupnom izgledu enterijera. Kuhinje se danas najčeđće izrađuju od medijapana, univera i punog drveta.


Kada se bira nameštaj po meri, osim estetskog izgleda, potrebno je izabrati pravi kvalitet i materijal od koga će nameštaj biti izrađen. U tom slučaju, upotreba različitih materijala doprinosi i izgledu i kvalitetu ali i dugotrajnosti nameštaja. U ovom tekstu ćemo se osvrnuti da materijale koji se koriste u izradi kuhinja, kako bi opisali neke od materijala koji se češće upotrebljavaju u izradi, a kako je kuhinja nezaobilazna u opremanju stana posebno kada je u pitanju izrada kuhinja po meri, poslužiće kao adekvatan primer.



Kuhinje od medijapana

Pored toga što pružaju savršen i privlačan izgled i služe skoro kao ukras, kuhinje izrađene od medijapana su jedne od najkvalitetiijh. U tom smislu, uvek možete iskoristit svoju maštu i kreativnost i poigravati se sa izgledom vaše kuhinje koja, pored toga što će sigurno dugo trajati,  vaš dom će učiniti unikatnim, toplim i porodičnim kutkom u koji će svako poželeti da uđe. Medijapan je materijal koji je veoma fleksibilan i podnosi visoke temperature. Idealan je za kuhinje po meri jer majstori mogu lako manipulisati njime i napravaiti tačno ono što želite. Cena kuhinje po meri od medijapana je nešto veća od na primer univera. Pre svega kuhinjski elementi izrađeni od ovog materijala imaju dosta duži vek trajanja, mogu se dizajnirati po vašoj želji a furnir odnosno šare na njoj su takođe prilagođenje vašem ukusu i ideji.

khinje od medijapana


Kuhinje od univera

Univer se dobija mešanjem iverice i posebnog lepka, koji se kasnije presuju pod visokim pritiskom i temperaturom. Njegov zahtevani izgled postiže se lepljenjem specijalen folije, koje mogu biti u različitim bojama i dezenima, mat ili sjajne. Sve folije koje se koriste pri završnom delu izrade univera nisu iste, već se razlikuju u podnošenju vlage i prljavštine, pa se samim tim drugačije održavaju i čiste. Svakako, cena kuhinje po meri od univer je dosta pristupačnija od medijapana. Pored kuhinjskih delova, od univera se takoiđe mogu izrađivati i kreveti i ormari. Majstori, pri izboru materijala najčešće preporučuju ovaj univer. Pre sveg jer je dosta lakši za obradu, kuhinjski elemnti izrađeni od ovog materijala mogu se naknadno izrađivati i uklapati u ostale delove kuhinje po meri a i cena kuhinje po metru od univera je dosta od drugih materijala.

kuhinje od univera


Kuhnije od punog drveta

Puno drvo u izradi kuhinja i nije nešto posebno zastupljeno kod nas, prvobitno zbog svoje visoke cene u odnosu na druge materijale. Takođe, izrada kuhinjiskog nameštaja od punog drveta zahteva visoki kvalitet, a ono što je zanimljivo jeste da se puno drvo ne može iskoristit za izradu celokupne kuhnije, već samo pojedinih delova. Izrada kuhinja po meri od punog drveta je veoma zahtevan i sližen proces koji može potrajati i nekoliko nedelja. Kuhinje od punog drveta se najčešće izrađuju za ambasade i druge rezidencije. Međutim, veoma je teško izraditi pojedinačne kuhinjske elemente koji će se idealno uklapati u prostor.

kuhinje od punog drveta


Kuhinjski elementi po komadu

Recimo da želite da zamenite kuhinjski elemnt koji je dotrajajo ili nemate dovoljno prostora za odlaganje posuđa i drugih stvari i nije potrebna cela kuhinja već samo jedan ili dva kuhinjska elementa. Pravo rešenje za vas jeste da se naprave kuhinjski elemnti po meri. Kuhinjske elemente po meri možete jednostavno i lako ugraditi tamo gde vi hoćete i prilagoditi ih enterijeru vaše kuhinje. Takođe možete da izaberete materijala od kojeg će biti izređeni elementi za kuhinju kao i dezen.

Odlične ideje za kuhinje po meri možete pronaći na našem sajtu, ali nas možete i pozvati telefonom i zatražiti da naši dizajneri dođu kod vas i isprojektuju kuhinju prema vašoj želji.

kuhinjski elementi po komadu


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Američki plakari po meri - Najbolji način da uštedite prostor i novac

Unutrašnjost američkih plakara 08/07/2019Osim dizajna i izgleda fronta bilo koje vrste plaka...

Pravljenje nameštaja po meri - najbolje rešenje za uređenje enterijera

Izrada nameštaja za studentski dom u Beču 10/27/20Prilikom izrade veće količine name&scaro...

Okrugli kancelarijski stolovi za uspešne poslovne sastanke

Različite varijante nogara kod stolova za sastanke i konferencije 19/07/2019Dosta kompanija priliko...