Ukoliko ste se odlučili da svoj stan ili kuću opremite nameštajem po meri, jedno od rešenja jeste da pozovete i obiđete firme i prodavnice koje se bave uređenjem enterijera odnosno izradom nameštaja po meri. Većina tih firmi izrađuje kuhinje po meri, dnevne sobe po meri, spavaće sobe, ali neke se bave i opremanjem lokala. To jedan od sigurnih rešenja da se opušteni upustite u uređenje vašeg sadašnjeg ili budućeg životnog prostora u kome bi trebalo osećati sav komfor. Drugi način, sigurno lakši i ekonomičniji,  jeste da putem interneta pronađete odgovvarajuću firmu koja će za  vas napraviti kuhinju po meri ili urediti ceo stan.


Danas, na našem tržištu postoji veliki broj salona odnosno radnji koje se bave opremanjem enterijera i izradom nameštaja po meri. Iako je ovo sigurno rešenje za svaki prostor, potrebno je odabrati stučne i kvalifikovane firme koje imaju višegodišnje iskustvo u ovom poslu, kako bi svi vaši zahtevi bili precizno ispunjeni, a vi zadovoljni u potpunosti kvalitetom i dizajnom nameštaja.

Danas se pod izradom nameštaja po meri podrazumeva izrada svih komada nameštaja, od kuhinje po meri, spavaćih soba, kreveta, plakara, komoda i polica sve do kupatila. Nekada je slučaj sa izradom nameštaja po meri podrazumevao izradu pojedinih komada odnosno ugradnih kuhinja i plakara. Danas je sve to lakše, jednostavnije i sa puno više izbora. Ono što je takođe interesantno ali i korisno jeste da ne morate predviđati kako će se sav nameštaj uklopiti u vaš prostor, već je preko određenih računarskih programa moguće to i videti u 3D režimu kod većine ozbiljnih firmi koje se ovim poslom bave.


Kada se bira nameštaj po meri, osim estetskog izgleda, potrebno je izabrati pravi kvalitet i materijal od koga će nameštaj biti izrađen. U tom slučaju, upotreba različitih materijala doprinosi i izgledu i kvalitetu ali i dugotrajnosti nameštaja. U ovom tekstu ćemo se osvrnuti da materijale koji se koriste u izradi kuhinja, kako bi opisali neke od materijala koji se češće upotrebljavaju u izradi, a kako je kuhinja nezaobilazna u opremanju stana posebno kada je u pitanju izrada kuhinja po meri, poslužiće kao adekvatan primer.


Kuhinje po meri

Kuhinje su nezaobilazni „detalj“ koji svaki dom dodatno čini jedinstvenim. U kuhinji svaka žena, a u poslednje vreme i muškarac, utroši trećinu svog vremena provedenig u kući. Zato kuhinja mora biti lepo uređena i trebalo bi da ima dovoljno prostora za nesmetano funkcionisanje ali i dovoljno prostora za odlaganje kuhinjskih elemenata. Kako dobiti ugradnu kuhinju, a da vaš frižider ne stoji na pola kuhinje već da se idealno uklapa u prostor?  Kako da vaš šporet ne bude niži ili viši od ostalih kuhinjskih elemenata?  Jednostavno rešenje jeste izrada kuhinje po meri.

Osim što svojim mirisom privlače goste, savršeno uklopljene estetski puno doprinose celokupnom izgledu enterijera. Kuhinje se danas najčeđće izrađuju od medijapana, univera i punog drveta.


Kuhinje od medijapana

Pored toga što pružaju savršen i privlačan izgled i služe skoro kao ukras, kuhinje izrađene od medijapana su jedne od najkvalitetiijh. U tom smislu, uvek možete iskoristit svoju maštu i kreativnost i poigravati se sa izgledom vaše kuhinje koja, pored toga što će sigurno dugo trajati,  vaš dom će učiniti unikatnim, toplim i porodičnim kutkom u koji će svako poželeti da uđe. Medijapan je materijal koji je veoma fleksibilan i podnosi visoke temperature. Idealan je za kuhinje po meri jer majstori mogu lako manipulisati njime i napravaiti tačno ono što želite. Cena kuhinje po meri od medijapana je nešto veća od na primer univera. Pre svega kuhinjski elementi izrađeni od ovog materijala imaju dosta duži vek trajanja, mogu se dizajnirati po vašoj želji a furnir odnosno šare na njoj su takođe prilagođenje vašem ukusu i ideji.Kuhinje od univera

Univer se dobija mešanjem iverice i posebnog lepka, koji se kasnije presuju pod visokim pritiskom i temperaturom. Njegov zahtevani izgled postiže se lepljenjem specijalen folije, koje mogu biti u različitim bojama i dezenima, mat ili sjajne. Sve folije koje se koriste pri završnom delu izrade univera nisu iste, već se razlikuju u podnošenju vlage i prljavštine, pa se samim tim drugačije održavaju i čiste. Svakako, cena kuhinje po meri od univer je dosta pristupačnija od medijapana. Pored kuhinjskih delova, od univera se takoiđe mogu izrađivati i kreveti i ormari. Majstori, pri izboru materijala najčešće preporučuju ovaj univer. Pre sveg jer je dosta lakši za obradu, kuhinjski elemnti izrađeni od ovog materijala mogu se naknadno izrađivati i uklapati u ostale delove kuhinje po meri a i cena kuhinje po metru od univera je dosta od drugih materijala.Kuhnije od punog drveta

Puno drvo u izradi kuhinja i nije nešto posebno zastupljeno kod nas, prvobitno zbog svoje visoke cene u odnosu na druge materijale. Takođe, izrada kuhinjiskog nameštaja od punog drveta zahteva visoki kvalitet, a ono što je zanimljivo jeste da se puno drvo ne može iskoristit za izradu celokupne kuhnije, već samo pojedinih delova. Izrada kuhinja po meri od punog drveta je veoma zahtevan i sližen proces koji može potrajati i nekoliko nedelja. Kuhinje od punog drveta se najčešće izrađuju za ambasade i druge rezidencije. Međutim, veoma je teško izraditi pojedinačne kuhinjske elemente koji će se idealno uklapati u prostor.Kuhinjski elementi po komadu

Recimo da želite da zamenite kuhinjski elemnt koji je dotrajajo ili nemate dovoljno prostora za odlaganje posuđa i drugih stvari i nije potrebna cela kuhinja već samo jedan ili dva kuhinjska elementa. Pravo rešenje za vas jeste da se naprave kuhinjski elemnti po meri. Kuhinjske elemente po meri možete jednostavno i lako ugraditi tamo gde vi hoćete i prilagoditi ih enterijeru vaše kuhinje. Takođe možete da izaberete materijala od kojeg će biti izređeni elementi za kuhinju kao i dezen.

Odlične ideje za kuhinje po meri možete pronaći na našem sajtu, ali nas možete i pozvati telefonom i zatražiti da naši dizajneri dođu kod vas i isprojektuju kuhinju prema vašoj želji.Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Američki plakari po meri - Najbolji način da uštedite prostor i novac

Američki plakari omogućavaju uštedu prostoraKoliki god da su američki plakari koje vi izab...

Pravljenje nameštaja po meri - najbolje rešenje za uređenje enterijera

Svaki dom predstavlja odraz onoga ko u njemu živi i provodi vreme. Svaki dom je jedinstveni prostor...

Kancelarijski nameštaj po meri za optimalno uređenje poslovnog prostora

Dizajneri i arhitekte saglasni su da kancelarijski nameštaj pre svega treba da bude funkciona...